Köpvillkor

1. Beställning bytesturbo och renovering
Beställningar kan göras via:

Telefon: 0670-120 00
E-post: info@turbotech.se

För order under 400 kr exkl moms tar vi ut en faktureringsavgift på 25 kr exkl moms.

1.1 Betalning
Betalning sker kontant mot postförskott när annat ej avtalats.
Till privatkunder erbjuder vi i samarbete med Svea Ekonomi även betalning mot faktura samt delbetalning. Läs mer om det här eller kontakta oss.

1.2 Vad ingår?
Vid köp av bytesturbo levereras en komplett turbo. Det innebär att rotordelen är monterad i turbin- och kompressorhus samt att turbon har en wastegateaktuator eller VNT-aktuator. Turbon är balanserad och kalibrerad, färdig att montera. Packningar ingår inte men kan beställas separat.
Vid renovering ingår renovering av den kompletta turbon, se ovan.
Ovanstående gäller när inget annat avtalats.

1.3 Bytesturbo
När du har fått din bytesturbo ska stommen returneras inom tio dagar. Vi skickar en extra kopia av följesedel eller kvitto som ska följa stommen tillbaka så att vi säkert kan identifiera att stommen kommer från er.

Stommen ska vara av samma typ som den beställda bytesturbon. Det ska vara en originalturbo, vi tar inte emot piratkopior som stommar. Stommen ska packas väl, i plastpåse och med övrigt packmaterial som medföljer. Demonterade eller krockade turboaggregat accepteras inte som stomme.

Stommen är en del av betalningen och inlämningskvittot ni får på Posten är lika viktigt att behålla som kvittot på betalningen. Det händer att paket kommer bort och i så fall behöver ni kvittot med kollinummer för att visa att stommen har skickats.

Om ni inte skickar in stommen så kommer vi att göra en tilläggsdebitering på minst femtio procent av bytespriset.

2. Beställning i webshop

2.1 Faktura
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av TurboTech Sweden AB överlåtna till Svea Ekonomi AB.
Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.
Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

2.2 Delbetalning
Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.
Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.
Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.
Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.
3. Frakter och fraktpriser
Varor levereras fritt vårt lager. Om inget annat avtalats skickar vi med Post till självkostnadspris.

4. Garanti
För privatkunder följer vi gällande Konsumentköplag.
Vi lämnar tre års garanti mot ursprungliga fel, d v s materialfel och tillverkningsfel. Det innebär att fel på produkten avhjälps kostnadsfritt genom reparation eller utbyte inom tre år från leveransdatum.
Garantin gäller inte om turbon har demonterats, plomberingar brutits eller inställningar ändrats.

Garantin gäller inte när turbon använts för tävlingsbruk.

Bytesturbosystemet bygger på att vissa begagnade delar används. Skönhetsfel, alltså fel som saknar betydelse för funktionen, kan förekomma.

TurboTech ersätter inte kostnader för reparation av felaktig vara hos annat företag eller enskild. För indirekta förluster genom person- eller förmögenhetsskada eller på annan egendom än av oss levererad ansvaras ej.

5. Reklamation
En felaktig produkt skall reklameras till;

TurboTech Sweden AB
Industricentragatan 11
833 36 Strömsund

Tel: 0670-12 000
E-post: info@turbotech.se

Kontakta oss per telefon eller e-post innan turbon skickas så att vi vet att den är på väg. Det ger oss större möjlighet att hjälpa er snabbt.
Bifoga gärna en kopia av fakturan samt en felbeskrivning.
Köparen står för frakten, produkten får inte skickas mot postförskott eller efterkrav.

Om turbon inte har ett garantifel utan det rör sig om ett handhavandefel eller en skada orsakad av utomstående faktorer, ex skada p g a bristande oljetillförsel, kommer vi att debitera för det arbete och material som krävs om kunden vill att vi återställer produkten i funktionsdugligt skick.

6. Outlöst gods
För outlöst gods debiteras fraktkostnad, tur och retur, samt en expeditionsavgift på 200 kr.

7. Ångerrätt och retur
Som privatkund har du enligt Distansavtalslagen 14 dagars ångerrätt på alla varor. Observera att detta gäller oanvända varor. Varan ska på alla sätt vara i sitt ursprungliga skick för att ångerrätten ska gälla.
Ångerrätten börjar gälla när du tar emot din vara. Om du vill returnera den, kontakta oss och skicka därefter tillbaka varan som ska vara väl packad i ursprungligt emballage. Du som kund står själv för de fraktkostnader som uppstår.
Du kan självklart även avbeställa en vara innan du fått den. Har varan inte skickats från vårt lager debiteras ingen frakt.

Specialbeställda varor, exempelvis turboaggregat som inte finns i vårt ordinarie sortiment tas inte i retur.

8. Återbetalning
Återbetalning sker inom 30 dagar från det att vi mottagit returvaran och konstaterat att den är oanvänd och oskadad.

9. Äganderättförbehåll
Alla varor förblir TurboTech Swedens AB’s egendom tills full betalning erlagts.

Order/Kundservice: 0670 - 120 00

Du kan även fylla i formuläret så kontaktar vi dig inom kort

7 + 2 =

Share This